در دورانی که امنیت خودرو به یکی از دغدغه‌های اصلی صاحبان آن تبدیل شده است، ضرورت استفاده از ابزارهای محافظت خودرو بیش از پیش احساس می‌شود. امروزه به دلیل افزایش سرقت‌ها، شلوغی خیابان‌ها و معابر و نبود پارکینگ و فضای امن برای پارک خودروها، ابزارهای محافظت خودرو بسیار گوناگون و متنوع هستند و هر یک، ویژگی‌ها و مزایا و معایب منحصربه‌فرد خود را دارند.

در این مقاله ابزارهای محافظت ماشین‌ها را که رایج هستند، معرفی می‌کنیم و به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. بررسی این ابزارها نه تنها به ما کمک می‌کند تا درک بهتری از ویژگی‌های مختلف آن‌ها داشته باشیم، بلکه راهنمایی لازم برای انتخاب بهترین وسایل امنیتی برای حفاظت از خودروی شخصی ما را ارائه می‌دهد. در این مقاله، سیستم‌های دزدگیر تا دستگاه‌های ردیابی ماهواره‌ای، مورد بررسی قرار خواهند گرفت و مقایسه‌ای بین این ابزارها صورت می‌گیرد. در آخر نیز به سوالات متداول شما در خصوص ابزارهای محافظتی یا ابزارهای امنیتی خودرو، پاسخ داده خواهد شد.

آشنایی با ابزارهای محافظت از خودرو | معرفی انواع مختلف

از انواع رایج ابزارهای حفاظت خودرو، می‌توانیم مواردی مانند دزدگیر، قفل فرمان، قفل پدال، سیستم هشدار تصادف، ردیاب خودرو و... را نام ببریم. در این بخش به معرفی این ابزارها پرداخته و انواع لوازم امنیت خودرو را به طور کامل بررسی می‌کنیم.

دزدگیر

دزدگیر اتومبیل، وسیله یا دستگاهی است که جزو لوازم ضدسرقت خودرو محسوب می‌شود و به منظور افزایش ایمنی خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد و از ابزارهای محافظت خودروی رایج به شمار می‌رود. در صورتی که فردی قصد ورود به حریم خصوصی یا باز کردن یک قفل از خودروی شما را بدون اجازه داشته باشد، این دستگاه با تولید صدای زیاد، صاحب خودرو را آگاه کرده و فرد با اقدامات لازم می‌تواند مانع از دزدیده شدن خودروی خود شود. در حال حاضر سه نوع دزدگیر در بازار به فروش می‌‌رسد، دزدگیر ساده، دزدگیر سیم‌کارت‌خور و دزدگیر تصویری که هر یک از این دزدگیرها، عملکردهای متفاوتی با یکدیگر دارند. از مزایای استفاده از سیستم ضدسرقت یا دزدگیر، ایجاد بازی روانی برای سارقین خودرو به حساب می‌آید. استفاده از دزدگیر ماشین، معایب فراوانی نیز دارد که از جمله آن‌ها می‌توانیم به مواردی مانند از کارانداختن راحت آن‌ها توسط سارقین، وابستگی به فاصله مکانی دزدگیرها نسبت به مالک خودرو، ایجاد سروصدای زیاد و در نتیجه درست کردن مزاحمت برای خود و دیگران، خطاهای بسیار زیاد در هنگام تشخیص، عملکرد ضعیف و... اشاره کنیم.

قفل فرمان

قفل فرمان یک وسیله امنیتی برای خودروها محسوب می‌شود که بیشتر به منظور جلوگیری از سرقت خودرو، کاربرد دارد. این وسیله انواع مختلفی دارد که بسته به نیاز، می‌توان آن‌ها را تهیه و انتخاب کرد. کارکرد قفل فرمان به این صورت است که مانع از جابجایی اتومبیل خواهد شد، چرا که استفاده از این وسیله مانع چرخش فرمان می‌شود، به همین علت سارق باید زمانی را صرف مهار و باز کردن این قفل کند و این امر، از سرقت سریع خودرو جلوگیری خواهد کرد. نصب قفل فرمان نیز در واقع یک بازی روانی برای سارقین خودرو ایجاد می‌کند. قفل فرمان انواع مختلفی مانند قفل فرمان رمزدار، قفل فرمان عصایی، قفل فرمان سه‌کاره و... دارد که این موارد از جمله پرکاربردترین ابزارهای محافظتی خودرو هستند. هر یک از انواع قفل فرمان‌ها بسته به جنسی که دارند می‌توانند در بهینه‌سازی افزایش ایمنی و ضدسرقت خودرو، نقش داشته باشند. لازم به ذکر است که آگاه باشید، استفاده از قفل فرمان به طور صد در صد مانع از سرقت ماشین شما نخواهد شد، چرا که برخی سارقان با استفاده از قفل، کل فرمان را می‌توانند از جا دربیاورند و با جایگزینی یک فرمان دیگر، اتومبیل شما را سرقت کنند، همچنین قفل‌های فرمان از هر نوعی که باشند در معرض دید دزدان بوده و به راحتی می‌توانند اقدامات لازم برای دزدیده شدن خودروی شما را انجام دهند، پس بهتر است همزمان با استفاده از قفل فرمان از راه‌های دیگر به منظور افزایش ایمنی و امنیت خودروی خود استفاده کنیم.

قفل پدال

این وسیله یکی از انواع  لوازم ایمنی خودرو است که ساختار این محصول تقریبا مشابه با قفل فرمان است و معمولا روی پدال‌های گاز و کلاچ نصب می‌شوند و از جمله ابزارهای محافظت خودروی مناسب برای امنیت خودرو محسوب می‌شود. با نصب این وسیله روی پدال‌های ماشین، سارقین نمی‌توانند از پدال‌ها استفاده کنند. قفل پدال‌ها انواع مختلفی در بازار دارند که از جمله آن‌ها می‌توانیم مواردی مانند قفل پدال اتوماتیک، قفل پدال بولاکی، قفل پدال بتنی و... را نام ببریم. از مزایای استفاده از قفل پدال نسبت به قفل فرمان این است که این قفل‌ها تقریبا از دید سارقین در امان هستند و سارقین در هنگام باز کردن درب خودرو با آن مواجه می‌شوند و برای اینکه آن را باز کنند مجبور هستند که بنشینند. از معایب قفل پدال این است که چون نصب این قفل کاری سخت و زمان‌بر است معمولا صاحبین خودرو برای بستن آن سهل‌انگاری می‌کنند. باز کردن قفل پدال هم مانند قفل فرمان در مواقعی که سارق ماهر باشد، کاری آسان بوده و بهتر است علاوه بر قفل فرمان و پدال از وسایل ضدسرقتی دیگر نیز استفاده شود.

سیستم هشدار تصادف

این سیستم در واقع با استفاده از اشعه لیزر، سیگنال رادار یا حسگرهای دوربین، احتمال تصادفات را تشخیص می‌دهد و با ارسال هشدار به راننده یا اقداماتی مانند فعال کردن سیستم ترمز ماشین، از احتمال تصادف خودداری می‌کند و همچنین جزوی از سیستم ضدسرقت خودرو، محسوب می‌شود. استفاده از این سیستم، باعث افزایش ایمنی خودرو در هنگام رانندگی خواهد شد. از معایب این سیستم، تاخیر در عملکرد به‌موقع آن است. این سیستم فقط در هنگام روشن بودن و در حال حرکت بودن خودرو، فعال است.

ردیاب خودرو

سیستم موقعیت‌یاب جهانی یا جی‌پی‌اس (GPS) که از جمله مناسب‌ترین ابزارهای محافظت خودرو به شمار می‌رود، سیستمی است که موقعیت مکانی خودرو را با استفاده از سیگنال‌های ارسال شده از طریق ماهواره‌هایی در فضا، توسط یک گوشی همراه و سیم‌کارت به صاحبین ماشین‌ها ارسال می‌کند. این سیستم علاوه بر نمایش موقعیت مکانی خودروها، صاحبین اتومبیل‌ها را از وضعیت خودروهای خود نیز آگاه می‌کند. ردیاب‌ها دارای ابعاد کوچکی هستند و به راحتی در هر مکان از خودروها نصب می‌شوند و انواع مختلفی دارند. ردیاب‌های سیمی، آهنربایی، دیاگی و فندکی از انواع رایج جی‌پی‌اس‌های خودرو در بازار محسوب می‌شوند. ردیاب‌های ماشین، مزایای بسیار زیادی دارند که آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

بررسی مزایای ردیاب‌های خودرو (بهترین ابزار محافظت ماشین)

در این بخش به صورت کلی به بررسی مزایای ردیاب خودرو، می‌پردازیم:

بررسی موقعیت مکانی و مسیریابی لحظه‌ای اتومبیل‌ها

 با استفاده از ردیاب خودروها می‌توانیم در لحظات مختلف و به صورت آنلاین، موقعیت جغرافیایی ماشین خود را روی نقشه مشاهده کنیم و از مسیرهای پیموده شده توسط آن، آگاه باشیم. این قابلیت ردیاب در هنگامی که خودرو به سرقت رفته باشد نیز بسیار کاربردی است، زیرا ما در هر فاصله‌ای از ماشین خود که باشیم، می‌توانیم همواره خودروی خود را نظارت کنیم.

خاموش و روشن کردن خودرو از راه دور

با استفاده از این امکان ردیاب، در صورتی که فردی بدون اجازه صاحب خودرو، ماشین خود را روشن کند بلافاصله برای صاحب وسیله نقلیه دارای ردیاب، هشدار ارسال می‌شود و فرد می‌تواند در سریع‌ترین زمان ممکن آگاه شود و اقدامات لازم را انجام دهد. همچنین در صورتی که فردی موفق به سرقت خودرو شد، با خاموش کردن برق خودرو از راه دور می‌تواند مانع دزدیده شدن ماشین خود، شود.

دریافت هشدار ضربه به ماشین

با نصب دستگاه ردیاب خودرو به ماشین خود می‌توانیم، در صورت وارد شدن ضربه به خودرو، آگاه شویم. این امکان در صورتی که ماشین خود را به فرد دیگری قرض داده باشیم و یا اینکه در صورتی که خودروی خود را در مکانی پارک کرده و ماشین دیگری با خودروی ما تصادف کند، کاربردی است و با آگاهی به‌موقع می‌توانیم اقدامات لازم را انجام دهیم.

دریافت هشدار حمل با جرثقیل

جی‌پی‌اس ماشین در صورتی که زاویه خودرو تغییر کند برای ما هشدار ارسال خواهد کرد و این مساله در هنگامی که خودروی ما با جرثقیل حمل شود، کاربرد دارد و در همان ابتدا برای ما هشدار ارسال می‌شود و می‌توانیم کارهای لازم را انجام دهیم.

دریافت هشدار سرعت غیرمجاز

با رعایت یکسری نکات ایمنی مانند سرعت مجاز در هنگام رانندگی می‌توان از بروز برخی حوادث جلوگیری کرد. با نصب ردیاب اتومبیل و تنظیمات آن می‌توان در صورتی که سرعت وسیله نقلیه از محدوده مجاز خارج شود، توسط دریافت پیامک آگاه شویم.

علاوه بر تمامی مزایای نامبرده شده که تنها بخشی از مزایای ردیاب خودرو به‌ شمار می‌رود، می‌توان قابلیت بهینه‌سازی مدیریت ناوگان را به تمامی موارد اضافه کرد، چرا که با استفاده از این دستگاه می‌توان عملکرد رانندگان خود را در هر شرایط و موقعیت جغرافیایی تحت نظر قرار داد و با جمع‌آوری داده‌ها و بررسی و تحلیل آن‌ها، رفتار رانندگان را شناسایی و در صورت بروز رفتار نادرست، تصمیمات بهینه‌ای را برای برخورد با آن‌ها اتخاد کنیم. همچنین ردیاب‌های اتومبیل دارای قابلیت دریافت تاریخچه مسیر هستند و با آنالیز مسیرهای طی شده توسط رانندگان در شرایط گوناگون، می‌توان مسیرهای بهینه‌تری در آینده برای رانندگان خود در نظر بگیریم که علاوه بر ایمن بودن، از نظر سوخت و هزینه نیز به‌صرفه‌تر باشد.

نتیجه‌گیری

در پایان بررسی انواع ابزارهای محافظت خودرو، می‌توانیم با قطعیت بگوییم که استفاده از این وسایل نه تنها یک انتخاب بلکه یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر برای داشتن خودرویی امن و جزو وسایل ایمنی خودرو در دنیای امروز است. امروزه به دلیل افزایش دزدی و ناامن بودن بیشتر مناطق، استفاده از ابزارهای محافظتی در هر شرایطی برای وسایل نقلیه ضروری محسوب می‌شود. در این میان، ردیاب‌های خودرو به دلیل به‌روز بودن و داشتن تطابق با نیازهای مردم، جزو ابزارهای پیشنهادی، کاربردی و بسیار ایمن در بین تمامی ابزارهای محافظتی دیگر پیشنهاد می‌شود. این دستگاه علاوه بر اینکه برای افزایش ایمنی در مقابل سرقت کاربردی است، در موقعیت‌ها و وضعیت‌های گوناگون نیز کارایی بی‌شماری دارد.

توصیه می‌شود که صاحبان خودروها به انتخاب دقیق و هوشمندانه‌ای در خرید ابزارهای محافظتی بپردازند و با توجه به نیاز و شرایط خاص خود، از راهکارهایی استفاده کنند که امنیت خودرو را در سطح بالایی تضمین کند. با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژیکی و تنوع روزافزون این وسایل، امکان انتخاب راهکارهای موثر و متناسب با بودجه و نیازهای هر فرد وجود دارد. امید است که این مقاله در انتخاب بهتر و آگاهانه‌تر شما، مفید باشد.

پرسش‌های متداول درباره ابزارهای محافظت خودرو

  • در بین ابزارهای محافظتی کدام یک امنیت خودروی ما را بیشتر تضمین می‌کند؟

جی‌پی‌اس خودرو، به دلیل امکانات فراوانی که دارد برای امنیت خودروهای ما بسیار مناسب هستند و در هر شرایطی می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

  • آیا ردیاب‌های خودرو برای هر مدل ماشینی مناسب هستند؟

بله،ردیاب‌های خودرو کانفیدنتک از جمله تجهیزات ایمنی خودرو و مناسب هر مدل ماشین هستند و علاوه بر آن برای استفاده و نصب در موتورسیکلت‌ها نیز کاربرد دارند.

  • آیا بهتر است از همه تجهیزات ایمنی خودرو، استفاده شود؟

به منظور افزایش ایمنی خودروها، بهتر است که از ابزارهای محفاظتی مانند قفل پدال، قفل فرمان و ردیاب استفاده کنیم اما ردیاب خودروی کانفیدنتک به تنهایی نیز امنیت خودروی شما را افزایش خواهد داد.

برچسب‌ها:
محافظت خودرو
دزدگیر خودرو
ردیاب خودرو